Plattläggning jönköping

Plattläggning jönköping

Att arbeta med plattläggning i Jönköping är något vi brinner för väldigt mycket här på Hakarps Jord & Entreprenad.

Plattläggning är ett relativt simpelt och prisvärt sätt att göra en uppfart eller trädgård finare samt höja värdet på huset. Plattläggning blir allt mer vanligare och nedan tänkte vi gå igenom lite snabbt vilka olika metoder det finns när det kommer till plattläggning.

Idag finns det i huvudsak tre olika skäl till varför man skulle välja plattläggning på sin tomt.

  1. Det kan vara t.ex en uteplats eller en veranda i marksten. Plattläggningen gör att man får en snygg och hållbar uteplats som för det mesta kräver mycket mindre underhåll än vanliga träverandor.
  2. Det kan vara en gång eller uppfart av sten. Vare sig man vill få några meter mellan hus eller t.ex friggeboden eller en regelrätt biluppfart så kan plattläggning vara ett mycket snyggt alternativ som ger huset en helhetsupplevelse som många beskriver som ”elegant”.
  3. I vissa fall vill man använda plattläggning runt begränsade ytor som t.ex runt en damm eller andra detaljer man har i sin trädgård. När det kommer till plattläggning på biluppfarter är det dock mycket viktigare att man utför ett bra jobb då kraven på hållbarhet är mycket större.
anläggningsarbeten jönköping, hakarps jord & entreprenad

plattläggning jönköping

Många undrar hur en plattläggning går till, så vi tänkte snabbt gå igenom hur man i regel brukar arbeta.

En plattläggning börjar alltid med en skiss och planering. Innan du anlitar oss på Hakarps Jord är det viktigt att du har en bild av vad du vill åstadkomma.

I nästa steg väljer vi tillsammans ett lämpligt material för plattläggningen. Vi på Hakarps får speciella rabatter av återförsäljare, så det lönar sig ofta att utföra inköpen av materialen genom oss, då vi har förmånligare avtal med återförsäljarna.

Själva plattläggningen börjar med att vi lägger ett bärlager som vi sedan lägger ett sättlager ovan på och tillsammans bidrar detta till själva underlagret för plattorna. När plattorna är på plats så avslutas detta med någon form av stabiliserande fogsand som är mycket viktig för att få till stabilitet i plattläggningen.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande